Fra vann til vann på Sletten

Lengde: 5 km

Tid: 1 t 10 min

Buss: nr 3 og 25 stopper ved Sletten senter og bybanen går rett forbi

De som bor i nærheten av Sletten er jammen heldig, for de har en helt fantastisk fin trillerunde rundt Tveitavannet. Men så veldig lang er den ikke, så i dag har jeg forlenget denne runden ved å ta med et vann til.

Turen begynner ved Sletten senter. Derfra krysser du veien/bybanen og går rett ned til vannet. Tveitevannet har den noe tvilsomme æren av å være det vannet med størst forurensing av PCB i Norge. På tross av dette er det ganske fint rundt vannet. Hovedattraksjonen her er nok alle fuglene. Det kryr av både måker, ender og duer her, og de litt større ungene vil nok kose seg med å kaste noen brødsmuler til disse.

Jeg tar turveien til venstre og følger denne helt til den kommer ut i Fantoftåsen på andre siden av vannet. Da kan du bare følge Fantoftåsen rett ut i Storetveitveien hvis du vil, men jeg har valgt å gå inn Fantoftåsen istedenfor. Uansett havner du etterhvert på gangveien langs Storetveitveien. Følg denne videre rundt vannet til rett før du kommer til rundkjøringen.

Her begynner ekstrarunden min. Jeg går under veien rett før rundkjøringen og kommer da ut i Elvebakken. Herfra er veien litt snirklete, men følg kartet under så går det greit. Du følger altså Elvebakken til Storetveitåsen tar av til venstre. Denne følger du så til Hasselstien tar av ned til Høyre. Hasselstien fører deg så ned til Kirkeveien som igjen tar deg ned til Conrad Mohrs veg. Da har du kommet ned til Kristianborgvannet. På veien ned her bør du ta deg tid til å beundre de store flotte villaene du går forbi, og drømme deg litt bort i de fine hagene.

Kristianborgvannet er et koselig lite vann med fin gangsti hele veien rundt. På østsiden av vannet er det noen fine benker hvis en trenger en liten hvil. Ryktene sier også at det er rikelig med fisk som gjedde og karuss i vannet her. Jeg går rundt hele vannet og kommer tilbake der jeg begynte. Da følger du den samme veien som du gikk nedover til du kommer tilbake til Tveitavannet og kan ta det siste stykket langs Hagerups vei til du er tilbake på Sletten senter.

img_20170114_132614663

Nå har gjerne både baby og voksne blitt litt sulten, og da kan det jo være fint med en liten pause før en hopper på neste bybane eller buss hjem igjen. Da bør du ta turen innom Sletten senter. Har du tid kan du gjerne gå litt rundt og se i butikkene her. Du finner faktisk noen koselige butikker her i tillegg til de vanlige «kjøpesenterbutikkene». Men det beste med senteret er to veldig behagelige stoler reservert for ammende mødre. Disse finner du rett utenfor toalettene (og stellerom) i 2.etasje. Her finner du også en kafé med en del asiatiske retter i tillegg til noen norske. Vi prøvde dagens suppe og var fornøyd med den.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s