Borettslagcruising i Fyllingsdalen

Lengde: 5 km

Tid: 1 t 10 min

Buss: nr 12, 19, 22, 24 og 25 stopper ved Oasen

Fyllingsdalen er kanskje den bydelen i Bergen med dårligst rykte. Jeg mistenker at det har mer å gjøre med navnet og søppelfyllingassosiasjoner enn selve plassen. Jeg syns iallefall det er overraskende fint her. Og er det noe en iallefall finner mye av i Fyllingsdalen så er det borettslag. Kanskje ikke den store boligdrømmen for mange, men for trilleforeldre kan borettslag by på fine asfalterte gangveier og rikelig med lekeplasser og små grøntområder innimellom.

fyllingsdalen-03

Denne turen begynner og slutter ved Oasen kjøpesenter, og her kan det jo kanskje passe med et lite besøk. Dere finner både stellerom og to greie kafeer her, en i hver etasje, samt det vanlige kjøpesenterutvalget av butikker.

Fra bussterminalen på vestsiden av Oasen finner du en liten gangvei ned til et gangfelt som krysser Hjalmar Brantings vei. Følg veien forbi rundkjøringen og følg kartet eller finn din egen vei forbi idrettsbanen og Fyllingsdalen videregående skole. Jeg går inn Sælenveien og finner så en gangvei ned til Torgny Segerstedts vei. Da ser man Ortuvannet rett foran seg.

fyllingsdalen-06

Dette er et utrolig populært område for turer, både med og uten vogn, så her vil du nok ikke være aleine. Turveien går hele veien rundt vannet. Hvis ungen er litt større går det nok litt tid med til å se på alle fuglene her. Når jeg gikk her var en hel svanefamilie ute og svømte. Sover derimot småen kan det jo være du føler for å trene litt på veien. Da finner du noen treningsapparater ved sørenden av vannet. Jeg følger veien nesten helt rundt vannet til jeg kommer til Ortun skole. Der går jeg inn en liten gangvei og kommer da ut i et borettslag som jeg går gjennom til jeg kommer tilbake til Oasen.

fyllingsdalen-11

Hvis du nå ser østover vil du se en høyblokk på andre siden av Oasen. Sett kursen mot denne og finn en vei nordover gjennom dette borettslaget. Hvis du følger kartet mitt sånn noenlunde, skal du etterhvert ta av på en gangvei opp mot Fyllingsdalen kirke. Da kan jeg tipse om at her finner du en åpen barnehage mandag, onsdag og torsdag, samt babysang hver torsdag kl 11.

fyllingsdalen-04

Fortsett nedover til Lynghaugparken og ta deg en rundtur rundt Lynghaugtjørna. Nå gjelder det å finne en grei vei tilbake til Oasen. Jeg har prøvd litt forskjellige veier, og min favoritt er vist i kartet. Har det derimot regnet veldig mye blir gangveien forbi Løvås skole veldig oversvømt, så da ville jeg heller gått tilbake samme vei som jeg kom forbi kirken.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s