Rundemanen

Lengde: 13 km

Tid: 3 t

Buss: 2, 3, eller 80 til Årstadveien

Gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute! Spesielt til alle dere som feirer morsdag for første gang! Min første morsdag ble brukt til en fantastisk trilletur over Rundemanen.

rundemanen-3
Svartediket

Vi begynte turen på parkeringsplassen ved Svartediket. Derfra følger vi en skyggefull, grusvei innover langs vannet. Det er egentlig ganske fint innover her, men en kombinasjon av lite sol og en ekkel historie fra Isdalen gjør at nakkehårene reiser seg litt når en går innover her. For de som er interessert i historie iblandet litt konspirasjonsteori, så kan denne miniserien på NRK være av interesse.

I enden av vannet begynner vi på stigningen oppover mot Tarlebøvannet. Her er det bratt, men jevn og fin vei å trille på. Oppover dalen her er det også mye historie og en ser restene av flere gårdsbruk fra tiden før en streng regulering av Svartediksvassdraget gjorde at Bergen kommune overtok gårdene her inne. Nå er det laget til en kulturminneløype med informasjonsplakater som en kan lese underveis. Når en nærmer seg demningen på Tarlebøvannet blir det virkelig bratt. Men nå begynner det også å bli fin utsikt, og en kommer opp av skyggen og inn i solen.

rundemanen-7
Demningen på Tarlebøvannet skal sikre vannforsyningen til Svartediket
rundemanen-8
En liten hvil ved Tarlebøvannet

Den siste delen av veien fra Tarlebøvannet opp til Rundemanen er litt mer ulendt, og her bør man ha en litt off-road-type vogn. Det går veldig fint med min trehjuling. Når du når toppen av Rundemanen er du 568 meter over havet. I tillegg står det et 106 meter høyt radiotårn her, noe som gjør Rundemanen lett synlig langveis fra.

rundemanen-9
Toppen av Rundemanen, 568 moh

Hvis du klarer du å komme deg helt opp over kanten på Rundemanen blir du belønnet med denne flotte utsikten:

rundemanen-11

Vi fortsetter nedover mot Fløyen og stikker innom på Brushytten en tur. Nå har småen i vognen blitt litt lei og vil opp (hun våknet ved Tarlebøvannet). Da passer det fint å ta en pause. Brushytten er åpen hver søndag og her kan en sette seg ned, varme seg litt og kjøpe seg en bolle eller en vaffel. Her finner du også stellerom og det går fint an å sette seg ned og amme her eller få litt varmt vann til grøten.

rundemanen-12
Brushytten

Etter en lang og god pause på Brushytten går vi videre ned til Fløyen. Her er det betraktelig mer folk enn det har vært ellers på turen, og når vi kommer ned til selve Fløyen myldrer det av folk på en fin søndag. Her finner du også spisesteder og stellerom hvis det er behov for det, og en liten tur ut på platået for å nyte utsikten over byen er obligatorisk.

Rundemanen 13.jpg
Mye folk på Fløyen en søndag med fint vær

Vi tar Søre Kamvei ned i dag, for da kommer vi rett ned til den bratte veien Borgaren som tar oss rett ned til bilen ved Svartediket. Hvis du kom med bussen kan du like godt velge en annen vei ned til byen igjen, valgmulighetene er mange!

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s