Myrdalen

Lengde: 4 km

Tid: 1 t

Buss: nr 71, evt nr 70 og gå fra Ulsmåg skole

Ifølge værmeldingen var dette siste finværsdag på en stund, så da måtte vi jo bare finne en fin plass i gå tur. Valget falt på Myrdalen i Fana. Jeg har ikke gått noe særlig på tur her før, bare kjørt forbi på vei til Totland for å gå på ski. Da husker jeg bare et forferdelig parkeringskaos langs veien her. Det har nok flere fått med seg også, så nå er det laget en stor og fin parkeringsplass her.

myrdalen-5

Vi følger en fin grusvei innover langs vannet. Her er det umulig å gå feil, og kartet under er egentlig overflødig. På vei innover går du forbi flere fine badeplasser, men i dag lå isen over hele vannet og noe isbading fristet ikke.

myrdalen-4

I enden av vannet deler veien seg i to, og her kan du velge hvilken vei du vil ta på rundturen. Vi gikk mot klokken denne gangen og tok da til høyre i krysset. Veien fortsetter å være flat et lite stykke til, inn til vi krysser Ljoselva. Der kan du ta en kort avstikker inn til høyre til en gapahuk med bålplass.

myrdalen-3

Etter dette begynner bakkene og turen blir litt tyngre. Men da kom vi også opp i solen, noe som gjorde godt denne morgenen. Her oppe blir det også fin utsikt og du går forbi flere benker og en til gapahuk før veien går nedover til vannet igjen og du kan gå samme veien tilbake til parkeringsplassen.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s