Bytur til Nordnesparken

Lengde: 3 km

Tid: 1 time

Buss: alle busser som går til sentrum

Det går mot vår, og da er det deilig med koselige urbane trilleturer. Denne turen startet og slutter midt på Torgallmenningen og går utover til Nordnes. Det er mange veier en kan ta utover, men jeg velger å følge Valkendorfsgaten forbi Tinghuset og deretter ta til venstre ned til Markeveien som går over i Klostergaten.

DSC01700

Når vi kommer ut til Klosteret velger vi å gå over Klosterhaugen forbi statuen av Amalie Skram. Her går vi også forbi en fin lekeplass før vi kommer ned igjen til Haugeveien. Vi følger denne videre utover og går da forbi Nykirken åpne barnehage.

Når vi kommer til Nordnes skole tar vi av fra veien og følger en gangvei på nedsiden av skolen og ut i Nordnesparken. Her går vi forbi både Nordnes sjøbad og Akvariet før vi kommer helt ut til Nordnespynten. Her er det flott å sitte og se på innseilingen til Bergen på fine vårdager, og det er rikelig med benker å ta av.

DSC01706

DSC01712

Etter en liten pause i vårsolen fortsetter vi videre rundt pynten og følger så Strandgaten tilbake innover mot sentrum. Etterhvert blir Strandgaten til en gågate og her er det flere kjekke butikker og kafeer. I enden av gågaten kommer vi inn igjen på Valkendorfsgaten som vi følger tilbake til Torgallmenningen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s