Turorientering på Nordås

Lengde: ca 5 km

Tid: ca 1 t 15 min

Buss: nr 67 til Nordåsgrenda, evt buss eller bybane til Lagunen

Jeg har tidligere skrevet om trillevennlig turorientering på Os. I dag har vi prøvd Fana IL sine trillevennlige poster på Nordås. I likhet med postene på Os er disse også fotoorienteringsposter. Denne runden består av 10 poster, er helt gratis og kan lastes ned her. Hvis du ikke allerede har gjort det må du opprette en profil før du kan laste ned postene. Men det er helt gratis, og du får da tilgang til turorientering i hele landet.

IMG_20170430_142246134.jpg
Fint område ved Nordåsvannet for bading, piknik og lek. 

På disse fotoorienteringspostene henger det ikke ute postskjermer slik det vanligvis gjør. Når dere kommer til posten (midt i sirkelen) må dere se på bildene på siste side i det nedlastede dokumentet. Et av de bildene er tatt fra der posten er. Så hvis dere står på riktig sted skal dere kunne kjenne igjen et av disse bildene. Koden som står over bildet er da den riktige koden på posten. Denne koden kan dere så registrere på nettet der dere lastet ned kartet. Fana IL har også «vanlige» turorienteringsposter i skogen. Hele pakken kan kjøpes en av disse stedene, eller på nett. Hvis dere tar nok poster (da må dere ut i skogen også) får dere da et merke, enten bronse, sølv eller gull.

IMG_20170430_142901916
Lekeplassen ved Steinerskolen er vel så gøy for foreldrene. Iallefall når småen sover. 

Vi begynte turen ved Kilden senter som ligger sånn halvveis utenfor kartet rett sør for trekanten merket med S2. Bussen stopper også rett ved denne starttrekanten. Vi tok så alle de 10 postene i stigende rekkefølge. Da fikk vi en runde som var ca 5 km og tok oss litt mer enn en time. Men du kan fint ta akkurat så mange poster du vil. Husk å legge inn litt tid til å stoppe underveis for det er mange fine plasser langs veien.

IMG_20170430_144448025
Endelig er våren her!

Når man triller må man tenke seg litt ekstra om når man velger veien mellom postene. Vi støtte på en trapp som vi ikke hadde oppdaget (men den var tegnet på kartet altså) til post nr 111, men det var ikke så langt å gå rundt. Stien vi fulgte opp til post nr 113 (langs bekken fra sjøen) var litt vanskelig å trille på, men det gikk fint når vi var flere som kunne hjelpe med vognen. Er du aleine vil jeg anbefale å heller gå rundt og over skoleplassen til denne posten. Stien til post nr 116 og videre til post nr 117 var fin å trille på, men det var et tre som hadde veltet over veien der vi måtte løfte vognen over, så er du aleine anbefales ikke denne. I tillegg måtte vi bære vognen opp den lille stien helt inn til post nr 117. Til post nr 120 tok vi ikke sjansen på å trille på stiene, så da tok vi veien rundt.

IMG_20170430_145022539.jpg
Fin sti mellom post nr 116 og 117

Det er mange fine steder å stoppe underveis. Post nr 113 ligger på skoleplassen til Steinerskolen på Skjold, og her er en veldig gøy lekeplass for både barn og foreldre. Rett nedenfor, på vei til post nr 114, ligger en badeplassen Skjoldbukta. Her er det langgrunt og dermed godt egnet for små barn. Det er god plass på gressplenen til en piknik og det er også bord og benker der. Og toalett hvis det behovet melder seg. Post nr 115 ligger ved Bergen Roklubb sine selskapslokaler som ligger idyllisk til ved Nordåsvannet. Mellom post nr 116 og 117 ligger det også en badevik, men denne er ikke tilgjengelig med barnevogn. Ellers er det mange lekeplasser langs veien, så denne turen kan ta hele dagen hvis man vil.

Karttegn
Kræsjkurs i orientering, kartet er Os

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s