Kyrkjetangen fra Bønes skole

Lengde: 4 km

Tid: 1 time

Buss: 25, 14 og 15 stopper ved Bønes skole

Bønes er virkelig et eldorado for trilleforeldre med mange fine gangveier. Dette er en fin trilletur fra Bønes skole ned til Kyrkjetangen.

Turen starter ved fotballbanen nedenfor Bønes skole. Hold til høyre rundt banen så kommer du inn på gangveien. Denne fortsetter etter fotballbanen og går nedover langs en liten bekk. På vei nedover passerer du en liten fotballbane på venstre side. Når du kommer ned til Straumeveien krysser du denne i en undergrunn. Fortsett langs veien til du kommer til skilt mot Kyrkjetangen. Her må du gå i bilveien nedover, men den er oversiktlig og har lite trafikk så det går greit.

På vei nedover går du forbi Bønes gård. Onsdag til lørdag finner du her en åpen gårdsbutikk som selger diverse lokalprodusert mat, alt fra kjøttpålegg til honning og ferskt brød. Innimellom har de også arrangement med åpen gård der en kan ta med smårollingene og hilse på dyrene. Les mer på hjemmesiden eller følg Bønes Gårdsmat på Facebook.

For å komme ned til Kyrkjetangen følger du bare veien videre ned forbi en stor parkeringsplass. På veien ned går du også forbi noen toaletter, men bleieskift anbefales heller å gjøre i friluft.

Kyrkjetangen er et friluftsområde med flere små strender, gressplener, bord, benker og stupebrett. Det egner seg godt for barn og her kan en både bade, fiske og kose seg med en piknik på fine dager. De fineste sommerdagene er det nok litt trangt her nede, men fordelen med å være hjemme i permisjon er jo at da kan man gå her når det er helt folketomt!

dsc_1409

Personlig syns jeg alltid det er kjekt å finne en annen vei hjem igjen, slik at man får en rundtur. Hvis du er som meg, så ta til venstre når du kommer opp til Straumeveien igjen, og du kommer raskt til en undergrunn. Følg gangveien videre oppover fra denne. Litt oppi bakken tar du til venstre i et kryss (går du feil kommer du bare til et hus, og må snu og gå tilbake). I neste kryss tar du til høyre og kommer da inn på en fin gangvei på baksiden av Bønes Hagesenter. Her kan du stoppe litt og kjøpe med deg noen fine blomster, før du fortsetter på gangveien som tar deg helt tilbake til Bønes skole.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s