Langeskogen

Lengde: 2 km

Tid: 30 min

Buss: 25, 14 og 15, stoppet heter «Bergveien»

Når været ikke er på sitt beste, er det fint med en litt kortere trilleturer i en lun skog. Da er Langeskogen perfekt! Jeg startet denne turen fra Kråkenes, men den kan like gjerne tas fra Fjøsanger. Turen er kort, men går i en veldig fin skog. Er barna litt større er det masse kjekt å se på underveis.

Fra parkeringsplassen følger jeg den høyre veien, altså den nederste. Du kan fint gå andre veien også, men jeg liker å gå den veien rundt fordi jeg da går oppover i det mest ulendte partiet, og ikke nedover. Går du denne veien sparer du også den fineste delen av turen til slutt.

Turen følger en fin grusvei som egner seg godt for barnevogner. Det er flere benker underveis der man kan ta seg en liten hvil eller ammepause hvis det er behov for det.

Akkurat der veien snur og går tilbake, kan du velge å heller gå rett frem hvis du har lyst til å ta turen innom Langegården. Dette er en gård som noen ganger i året er åpen for besøkende, for eksempel før jul når de selger juletrær og har åpen kafé. Ellers i året kan man også ta turen forbi og se på de dyrene som går ute, som grisene Erna og Knut og alle hønene som spankulerer rundt på tunet.

Den øvre delen av runden som jeg følger på tilbakeveien er finere enn den nedre. Du kommer lengre vekk fra den bråkete veien og går forbi flere interessante plasser som bueskytterbanen og en mørk og stilig trollskog.

langeskogen-4

Reklame

En kommentar om “Langeskogen

  1. Tilbaketråkk: Langeskogen til Olavsbu – På tur med de små

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s